Berti Stravonsky

Anmeldelser af Tegneserier
Soda_06

Soda 6 – Fader, jeg har syndet…

Så er der fart over feltet. Zoom har gjort det igen. Soda 6 er på gaden og den er endnu engang yderst velkommen. De to belgiere, Philippe Tome og Bruno Gazzotti, er en fin duo som smeder en ret fascinerede og ikke mindst hæsblæsende historie sammen. Det er lige ud af landevejen med plottet. Ikke de store dikkedarer i den overvejende lineære fortælling. Og den sidder lige i skabet. Soda 6 er god, spændende og ikke mindst hæsblæsende.

Handlingen er, at en lejemorder er på spil. Et helt almindeligt menneske som udfører ugerninger for at hjælpe sønnen med skoleopholdet. Sympatisk ja, men så alligevel naturligvis ikke. Han er nemlig kynisk og anvender eksplosioner og ild…

Selvfølgelig, nærmest ved et slump, render Soda durk ind i suppedasen, og det er ikke så heldigt. Jo, for handlingen, men Soda har et andet ærinde. Dels at få mama på hospitalet. Hendes helbred skranter og undersøgelser venter. Hun og Soda har jo den der sygelige symbiose og bor sammen. Han med sine hemmeligheder, hun med sin indskrænkethed.

Og dels, på et indre plan, at få fortalt mor om dobbeltlivet som strisser og løgnen som præst. Han har skrevet et brev, for en søn skal jo altid fortælle sandheden, ikke sandt?

Nå. Dette album er pissegodt. Der er topspænding og flere af tegningerne emmer af fart. Jeg hævder, at der er tale om et album over gennemsnittet og klart det flotteste Soda jeg til dato har læst. Albummets handling udspiller sig hovedsageligt i dagtiden, og de lyse farver virker godt.

Cliffhangere og peak er maratonløb og bomber. Så siger jeg ikke mere.

Men flere steder er der tegneguf. En person mejes ned af en hurtigkørende bil. Brutalt og smukt og rent.

Skygger, vinkler, flow. Alt harmonerer og på en solrig tirsdag og fordi jeg er meget godt underholdt, så flotter jeg mig med en 5’er af 6 mulige.

Dixi.

 
Titel: Fader, jeg har syndet…

Tekst: Philippe Tome

Tegninger: Bruno Gazzotti

Farver: Stéphane De Becker

Oversættelse: Michael Gabelgaard Nielsen

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 46 sider i farver

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93564-07-7

Del dette på:

Berti Stravonsky anmelder tegneserier og tegneserierelaterede bøger, oversætter og skriver selv.

Leave a comment