Berti Stravonsky

Anmeldelser af Tegneserier
Shelton_&_Felter_1

Shelton & Felter – Den sorte død

ShadowZones sidste udgivelse, som her på Serieland fik topkarakteren seks, var jo brændende god. Måske derfor har jeg holdt Shelton & Felter lidt på afstand, og årsagen den simple, at den faktisk kun kunne skuffe.

 

Det gør den nu ikke. Tværtimod.

 

Den sorte død er titlen og den refererer til tre makabre drab, hvor melasse indgår. Melasse er noget klæbrigt noget, sådan sirupagtigt og er et restprodukt fra sukkerfremstilling. Der er naturligvis en sammenhæng og mens politiet langsomt søger efter morderen, så møder to umage skikkelser hinanden. Felter og Shelton. Sidstnævnte er en grov muskelmand som efter en mislykket bokserkarriere, nu forsøger sig med endnu et våben, den spidende pen. Ved et slump møder han en lille gnom, sådan cirka i halv størrelse som han selv. Felter er navnet på lillemanden, og han er langtfra nogen heltetype. Han passer sine katte, er pertentlig og halvhypokondrisk, men har en inderside hvori der sidder en ekstrem iagttagende og velfungerende hjerne.

 

Dette umage par er interesseret i at løse mordgåden. Enough said.

 

Jeg indrømmer blankt, at jeg var en anelse skeptisk til at begynde med. Det handlede for mig om duoen, men alle mine fordomme blev fejet væk. Alt det skæve og irriterende ved disse to typer og det at de er så modsætningsfyldte, det blev vendt om, så udover at Den sorte død er spændende at læse, så er den også sine steder ganske morsom. Aldrig helt på plumpedumpemåden, men sådan stille og underfundigt.

 

Illustrationerne er mageløse. Ansigterne og ansigtsudtrykkene især fine, og man får et ganske overbevisende indtryk af kummerligheden hos de mindre velstillede, og så de rige, som har deres på det tørre. Vi befinder os tidsmæssigt i 1924. Vi er i Boston, USA, og det handler om underslæb, drab og så den der skarpe tørre hjerne, som Felter er udstyret med.

 

En mordgåde er ikke sådan at foragte, og jeg nød læsningen. Essensen er, at her er endnu et ’pænt over gennemsnittet’ album fra ShadowZ.

 

Der kommer flere Sheldon og Felteralbum, og det hilses velkomment. Styrken er, at selve kombi’en mellem de to hovedpersoner, både er morsom (uden at være skrigedum eller plat), og så fordi de komplimenterer hinanden. Siderne læses med intens spænding, og flere gange var jeg så opslugt, at jeg glemte at målgruppen nok er noget yngre end jeg. Og det er der jo kun ét ord for, nemlig kvalitet. Man læser med interesse og nyder samfulde 46 sider i farver. Ja, og så afslutter man med klædeligt ekstramateriale til sidst, skitser, forklaringer og den slags. Creme de la creme.

 

Selve værket er en flot hardback, og da jeg både er underholdt og kan se perspektiver i flere S & F’er, og fordi min teenagepapdatter læste med og var begejstret, så ryger jeg op på 4 gode whiskeysjusser…

 

4a

 

Titel: Sheldon og Felter – Den sorte død

Forfatter: Jacques Lamontagne

Illustrationer: Jacques Lamontagne

Forlag: ShadowZone

Format: Hardcover, 46 sider i farver + ekstrahejs

Pris: 169,-

Isbn: 978-87-92048-18-9

Del dette på:

Berti Stravonsky anmelder tegneserier og tegneserierelaterede bøger, oversætter og skriver selv.

Leave a comment