Berti Stravonsky

Anmeldelser af Tegneserier
Pondus_14

Pondus – Jagten på Palles far

Norsk er godt. Kender du landet, så ved du, at det er så knaldhamrende smukt og at kvinderne deroppe også gør landet hæder.

Der er også humor. Og nej, jeg spoler ikke 100 år og en sommer tilbage til Rolf Wesenlund og karakteren Fleksnes, som huserede i monopolets dage.

Næ, jeg taler nutid og du har nok spottet at jeg taler om Frode Øverli og Pondus # 14, som udgives af Forlaget Zoom.

Det er på ny lige ud af landevejen humor, hvor den røde tråd er jagten på Palles far. Han skred for laang tid siden, og sammen med Pondus finder Palle farmand. Det lyder ikke så voldsomt morsomt, og det er det for så vidt heller ikke. Jo, der er gags undervejs og det er både sjovt og håbløst tegnet. Men sindssygt sjovt er det ikke. Det gør dog intet, for den alvorstone jeg synes at fornemme klæder Pondus og løfter albummet og dets karakterer.

Dette album er det første med længere Pondushistorier, og hvis de forsætter, så skal du være med. Netop af ovenstående grunde.

Og så er der alle de små fiffigheder, fisketure og andre småhistorier. Samlet kipper jeg med det norske flag og uddeler 3 omgange norsk hjemmebryg.

Der er dog enkelte stavefejl og smuttere, og det skal nævnes. Flueknep ja, men fluer skal også have en omgang. Mad bliver til mat. Løb bliver til løp. Og det er jo noget sjusk, ja.

Men det ændrer ikke på den samlede karakter. 3 norske hjerter af i alt 6 mulige.

 

Pondus – Jagten på Palles far

Tekster og illustration: Frode Øverli

Forlag: Zoom

Format: Softcoveralbum, 44 sider i farver.

Pris: 128,-

Isbn: 978-87-93244-30-6

Del dette på:

Berti Stravonsky anmelder tegneserier og tegneserierelaterede bøger, oversætter og skriver selv.

Leave a comment