Berti Stravonsky

Anmeldelser af Tegneserier
viggonat

Go’nat Viggo

Så er det Viggotid. Titlen er denne gang Go’nat Viggo og det er lidt misvisende, for der soves ikke, eller slappes af på en eneste af de i alt 48 farvestrålende og ret hæsblæsende sider.

Inden albummet for alvor kommer i gang er der dog lidt snorkelyde hvor man ser Viggo i en for ham typisk positur, sovende på kontoret og drømmende at han blunder på forskellige underlag.

Og nej, det gør ingenting. Jeg flueknepper bare…

Det gør nemlig ingenting for VV er jo velkendt af de fleste og noget SKAL albummet jo hedde. Kun når vi når omkring juletid og de forskellige forlag udgiver juleudgivelser, så GØR det noget, for de udgivelser skal helst handle om jul. Synes jeg. Nå, nok om det.

Vakse Viggo er jo en herlig farverig type. Altså så længe man ikke har ham som kollega og kan opretholde en vis distance, så er han en guttermand. Gaston Lagaffe, fedt ord, som han jo hedder på originalsproget er en ulykkesfugl og der er altid et eller andet, der går i stykker eller kommer til at gøre ondt når han er i nærheden. Og det er sjovt.

Sjovt indtil en grænse. Og den er vel efterhånden nået.

Det der sprælske og sjove er jo netop kun sprælsk og sjovt når det er nyt. Det kunne være lækkert at se en eller anden form for udvikling, om det så blot var i andre omgivelser eller at der blev introduceret en ny karakter, I don’t know. Men et eller andet…

Ja, Lille Viggo, også udgivet af forlaget Zoom, er et bud (et godt et, endda), men ellers synes jeg godt at serien kan trænge.

Og helt ærlig, du derude. Fan eller hvad du er? Er du ikke også ved at være stram over de samme gags, skåret over samme skabelon? Eller er det bare mig der er ved at blive gammel, sur og sær?

Mere er der ikke at sige. Fans af genren og serien skal springe på. Udgivelsen fejler intet og kan du lide de gamle samme travere, så napper du også denne.

3 brag af samlet 6 mulige.

Titel: Vakse Viggo – Go’nat Viggo

Tekst og illustration: Franquin

Format: Hardcover, 48 sider i farver

Pris: 128,-

Forlag: Zoom

Isbn: 978-87-93244-31-3

 

Del dette på:

Berti Stravonsky anmelder tegneserier og tegneserierelaterede bøger, oversætter og skriver selv.

Leave a comment