Berti Stravonsky

Anmeldelser af Tegneserier
Det_rette_element

Det rette element

Det rette element fra Forlaget Forlæns er en lille perle. Den koster 200,- bobs, er udkommet, og jeg er overvældet og glad, da fortællingen ramte mig lige i det blødeste hjerte. Det, og så et væld af friske farver, som pøser ud fra de 80 sider.

 

Handlingen er ligetil. En moderne kvinde ved navn Ellen (du ved, dem som kan alt selv, hus, karriere, insemination mm.) har købt sit drømmehus. Det ligner lort, men har potentiale, og er hendes drøm. Vi følger hendes drømme alt imens hun slægter hendes mor på, en mor som begik selvmord. Slægter i den forstand, at mor led af en uhelbredelig sygdom, og den er så fulgt med generne. Ellens drømme kontra det faktum, at sandet i hendes timeglas er ved at rinde ud. Hvad gør man så?

 

Man mister vel livsmodet, tænker jeg. Bliver grå, bitter, hadsk.

 

Eller gør man? Har man netop ikke, når manden med leen varsler sin ankomst, så inderligt mange ting, som man skal nå?

 

Jeg ved det ikke. Heldigvis.

 

Ellens reaktion vil jeg ikke røbe.

 

Til gengæld vil jeg dvæle ved tegningerne, som er gennemførte og fulde af liv og farver. Når jeg skriver fulde af farver, så er det lige det, det er. Man bliver simpelthen opløftet og halvt farveforført. Farverne skifter alt efter sind, en klassiker efterhånden, men det skal være Line Høj Høstrup være tilgivet.

 

De forskellige karakterer er ikke helt så heldige. Ansigter med form og fylde savnes, og der er sådan lidt Rasmus Bregnhøi og Picasso over dem, ikke altid lige heldigt. De er kantede og også for kantede, til at man for alvor holder af dem.

 

Spillet med farverne, den eksistentielle livskrise som Ellen er havnet i, og den, skal man kalde det fortælleglæde, som findes i værket, gør at jeg er ganske tilfreds. Bogen er god, har et vedkommende emne og er fortalt uden dommedagsfingre, samt næsten totalt fri for alt det frelste og sentimentale. Det ER til stede, men man lever med det.

 

En overraskende perle fra Forlaget Forlæns, som høster 4 farverige stjerner.

 

 

Titel: Det rette element

Tekst: Line Høj Høstrup

Illustrationer: Line Høj Høstrup

Forlag: Forlaget Forlæns

Format: Hardcover, 80 sider i farver

Pris: 200,-

Isbn: 978-87-91611-88-9

 

Del dette på:

Berti Stravonsky anmelder tegneserier og tegneserierelaterede bøger, oversætter og skriver selv.

Leave a comment