Berti Stravonsky

Anmeldelser af Tegneserier
Les_Tuniques_Bleues_41

Blåfrakkerne – De blå på flugt

De blå på flugt er så forsættelsen af Stråmænd, og har du ikke læst det album, så kommer her en yderst kort spoiler: Vores duo er brikker i et større spil og flyves i en ballon bag fjendens linjer. Og så starter løjerne. Hvem ved hvad og hvem stoler på hvem?

Men som du nok kan regne ud, så må vores venner, Chester og Blutch flygte. Hvem flygter de fra? Ja, det røber jeg ikke.

At være på flugt er stressende og kan tære på alt. Både venskab og ens egne overbevisninger. Jeg nævner det, da disse overvejelser også spiller ind i dette album, som ellers er væsentligt mere farverigt end fx første del, Stråmænd. Blandt andet fordi et omrejsende cirkus spiller en betydelig rolle. Jeg er ikke til hverken klovne eller tamme dyr, og føler faktisk, at ’De blå på flugt’ bliver lidt for fjollet. Og dermed en lidt tam afslutning på forgængeren med Stråmændene.

Visuelt er der til gengæld flere farver på paletten. Det er også rart og helt i ånd med albummets lidt lette tone. Hvor jeg nok næppe ville læse forgængeren for min søn (men nok genlæse det selv engang), så kunne De blå på flugt sagtens være en godnatlæser. Netop fordi farverne og løjerne med cirkus, bjørne, klovne og den slags ville være lige ned i hans bolledej. Selv synes jeg altså at det bliver for banalt og barnligt.

Nyt ellers? Næ. Kender du Blåfrakkerne så kender du stilen.

Men alt i alt selvfølgelig endnu en hæderlig udgivelse. Jævn ja, og lidt for fjollet ovenpå opus et, Stråmænd.

Hvor jeg måske var lidt for nærig med denne første del, det blev ’kun’ til en 3’er, så synker jeg spyttet og lander på en 2’er. Ikke fordi der hverken i stil er den store forskel, hverken indholdsmæssigt eller visuelt, men simpelthen fordi der alligevel er en grundtone i forskel. Der var elementer i Stråmænd der klart holdt.

Det er der ikke så meget af i ’De blå på flugt’.

 

Titel: Blåfrakkerne – De blå på flugt

Skrevet af: Raoul Cauvin

Tegnet af: Willy Lambil

Farvelagt: Leonardo

Oversættelse: Michael Gabelgaard Nielsen

Forlag: Zoom

Format: 46 sider i farver, softcover. Bagerst en udgivelsesoversigt på dansk og belgisk

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93244-79-5

Del dette på:

Berti Stravonsky anmelder tegneserier og tegneserierelaterede bøger, oversætter og skriver selv.

Leave a comment