Berti Stravonsky

Anmeldelser af Tegneserier
Anstalten_01

Anstalten – Så’ der blækregning

Da Jakob Haugaard for år tilbage tog det politiske Danmark med bukserne nede og nappede et af sæderne, så var det jo ikke helt ud af det blå. I populismens navn afgav han jo bare valgløfter, og sørme om det ikke gav pote. Uden at jeg vil være skråsikker, så var der vist også noget om sex på lærerværelserne…

Jeg stemte ikke på spasmageren, om end jeg nu sagtens kunne have fundet på det. Men det der med mere sex på lærerværelserne er en god ide.

Der hersker mange fordomme om livet som lærer. Fordomme er måske så meget sagt, for mange af de ting jeg hører fra vandrørene, passer nu som hånd i handske. Og så ikke mere om det.

Anstalten er endnu en lille sjov perle fra Forlaget Zoom, og jeg er selvfølgelig forudindtaget da jeg lever af at være lærer. Men jeg tør godt vædde på, at flertallet af voksne læsere her i landet også ville trække lidt på smilebåndene. Lærere og især elever er lette at karikere og lave spas med. Genkendeligheden er stor, gevaldig stor al den stund at vi jo næsten alle har været enten for eller bag kateteret, flere af os endda begge dele. Og duoen Eroc og Pica som står for henholdsvis tekst og illustrationer må have sniffet tilstrækkeligt meget kridt til at vide hvad de spøger med. Faktum er, at jeg flere gange både smilede og muntrede mig. Måske fordi jeg også finder mig selv i alle løjerne.

46 sider i farver og enkelte gags virker bedre end andre. Samlet dog et album over gennemsnittet, og så skal det nævnes, at der i Så’ der blækregning, som udgivelsen rettelig hedder, er betydeligt mere tekst end i andre humoristiske udgivelser, og det uden at man hverken afslører for meget eller punkterer pointerne.

Mere er vist ikke nødvendigt at skrive. Vi tager 4 kopper lærerkaffe og venter på at det ringer ind igen.

Titel: Anstalten – Så’ der blækregning

Tekst: Erroc

Illustrationer: Pica

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 46 sider i farver

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93244-73-3

Albummet ER udkommet.

 

Del dette på:

Berti Stravonsky anmelder tegneserier og tegneserierelaterede bøger, oversætter og skriver selv.

Leave a comment