Berti Stravonsky

Anmeldelser af Tegneserier
Basserne%20jul2015

3 julehæfter fra Forlaget Zoom

 

 

Julen står vel altid for døren. Det gør den således nu, hvis man skal tro enkelte butikker i Kongens København og også hos Forlaget Zoom. På torsdag kan man således nappe årets julehæfter hvoraf der er blevet plads til en enkelt debutant. Resten er Tordenskjolds soldater og julefred med det.

Basserne er med for femte år i træk, Kaptajnen og ungerne (Du kender dem nok bedre som Knold og Tot) siden Klør Konge var knægt og debutanten er Pondus, som slet ikke er nogen årsunge herhjemme, men altså med for første gang som julehæfte. Se det hilser jeg velkomment, da stil og tone tiltaler mig væsentligt mere end de to førstnævnte.

Julehæfter klinger vel af jul, men tro om igen. Men yderst få undtagelser er der nemlig hverken sne, juleknas, pyntede træer eller andet, og det kan undre. Ikke så lidt, faktisk.

Undtagelsen er hos norske Frode Øverli, som er manden bag Pondus og de andre karakterer der drøner rundt på 32 sider i farver. Der er et par enkelte grin hist og pist, og det samme gør sig gældende hos både kaptajnen og vennerne i Pløresødalen.

Julen er jo en traditionernes tid. Kærkommen for mange og frygtet af andre. Det samme kan man ikke helt sige om julehæfterne. De har sikkert deres købere, men næppe fordi de er morsomme, for det er de altså ikke. Nok snarere fordi at det ’plejer’ man.

De står i 50,- kroner stykket og jeg ved godt, at man ikke kan få så meget for en skaldet 50’er mere, og som sådan er det vel value for money. Personligt ville jeg hellere nappe en tur i biffen med lidt guf, men sådan er der jo så meget.

Samlet vurdering for Pondus og Basserne: 1 enkelt brunkage købt i Netto. Men 2 klejner for Kaptajnen og ungerne. Der er mere for øjnene og grinene flere.

Titel: Pondus – Ren nedtur
Forfatter og illustration: Frode Øverli
Forlag: Forlaget Zoom
Format: 32 sider i farver, glat omslag og glatte sider, ikke indbundet
Isbn: 9788792718839

Titel: Basserne
Forfatter og illustration: Greg og Mort Walker
Forlag: Forlaget Zoom
Format: Som ved Pondus
Isbn: 9788792718228

Titel: Kaptajnen og ungerne – Når der går ged i det hele
Forfatter og illustration: Ty Rudolph Kirk
Forlag: Forlaget Zoom
Format: Som ved Pondus
Isbn: 9788792718266

Del dette på:

Berti Stravonsky anmelder tegneserier og tegneserierelaterede bøger, oversætter og skriver selv.

Leave a comment